Kesteni s bundevom

 Mario Kučera

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 manja butternut bundeva
  • 200 g kestena
  • 3-4 štapića cimeta
  • 5-6 listova lovora
  • krupna sol
  • ocat od nara ili krema od aceta balsamica

Priprema

1. korak

Ogulite i izrežite bundevu na kocke (možete koristiti i neku drugu osim muškatne). U posudu za pečenje stavite papir za pečenje te na njega složite izrezanu bundevu pa je prelijte octom od šipka (ne morate ako nemate).

2. korak

Kestene zarežite te ih ispecite dopola i ogulite pa dodajte u posudu s bundevom. Rasporedite štapiće cimeta i lovorov list te pecite oko pola sata na 200 stupnjeva. Na kraju pečenja sve pospite krupnom soli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 20:52