SLANE KRUŠKE

KRUŠKE NA STOLU: Rižoto od kruške i gorgonzole

Marko Miščević

Vrijeme je za kruške!

Trebat će vam:

2 ljutike
stabljika celera
češanj češnjaka
2 kruške
300 g riže (arborio)
2 dl bijelog vina
2,5 dl pilećeg temeljca
150 g gorgonzole
50 g maslaca
3-4 lista svježe kadulje

Marko Miščević
 

Priprema:

U zagrijanu posudu staviti maslinovo ulje i popržiti na kockice nasjeckanu jednu krušku, ljutiku i celer. Kad sastojci omekšaju, dodati češnjak i rižu. Tostirati dok se riža ne zastakli, otprilike 5 minuta. Podliti bijelim vinom uz stalno miješanje dok vino ne ispari. Postupak nastaviti, ali ovaj put s pilećim temeljcem. Dok rižoto krčka, drugu krušku narezati na ploške, začiniti je solju i paprom te prepeći na maslacu s listovima kadulje. Kad je riža kuhana "al dente", maknuti je s vatre i umiješati sir i maslac. Poželjno je jelo servirat i toplo, dodati nekoliko kriški prepečene kruške i sira po želji.

Iz drugih medija

Izdvajamo