SLANE KRUŠKE

KRUŠKE NA STOLU: Salata s kruškom, roquefortom i orasima

Marko Miščević

Vrijeme je za kruške!

Trebat će vam:

400 g miješane zelene salate
2 kruške
100 g sira roquefort
45 g oraha
stabljika celera

 

Za preljev:

1 žlica senfa
maslinovo ulje
vinski ocat
1 žlica meda
sol i papar

Marko Miščević
 

Priprema:

Salatu dobro oprati, malo usitniti i ostaviti u cjedilu da se dobro osuši. U međuvremenu napraviti preljev. U manju posudu staviti ulje, ocat, sol, papar, med i senf te pjenjačom dobro izmiješati da se svi sastojci sjedine. Salatu staviti u tanjur, preliti dressingom te dodati na komadiće natrgan sir, celer narezan na kolutiće, a kruške narezane na ploške. Salata se po želji dodatno može začiniti solju i paprom.

Iz drugih medija

Izdvajamo