SLANE KRUŠKE

KRUŠKE NA STOLU: Svinjetina u umaku s kruškama

Marko Miščević

Vrijeme je za kruške!

Trebat će vam:

2 žlice suncokretova ulja
sol
apar
prstohvat mljevene dimljene crvene paprike
400 g svinjskog odreska
2 glavice luka
2 češnja češnjaka
par listova sjeckane kadulje
500 ml jabukovače
2 kruške
100 ml vrhnja za kuhanje
prepečeni kruh za serviranje

Marko Miščević
 

Priprema:

Svinjske odreske narezati na prutiće i začiniti solju, paprom i mljevenom crvenom dimljenom paprikom te pustiti da odstoje 10 minuta. Dok se meso marinira, luk i češnjak nasjeckati na kockice. U veću posudu staviti suncokretovo ulje i zagrijati, dodati meso te na laganoj vatri ispeći da dobro porumeni. Kad je pečeno, izvaditi na tanjur. Na masnoću gdje se peklo meso staviti luk i lagano ga pirjati dok ne bude staklast, zatim dodati češnjak. Nakon jedne minute vratiti u posudu pečeno meso, zaliti ga jabukovačom i pustiti da lagano krčka dok ne omekša. Nakon 20-ak minuta dodati nasjeckanu kadulju i vrhnje za kuhanje. Na samom kraju dodati na ploške narezanu krušku i kuhati još 10 minuta. Na gril tavi prepeći kruh i poslužiti uz jelo.

Iz drugih medija

Izdvajamo