MIRISNE LJEPOTICE

KUHAMO S DUNJAMA: Punjene dunje

 Berislava Picek / Hanza Media
Nešto novo!

Trebat će vam:

4 dunje
500 g mljevene janjetine ili junetine
1 luk
2 žlice krušnih mrvica
2-3 češnja češnjaka
1 žlica svježeg korijandra
pola žlice peršinova lista
1 žličica mljevene paprike
sol
papar
1 jaje

Zagreb, 131017.
Jela od dunje slatka i slana; kompot, svinjsko pecenje, slana pita, punjene dunje i kolac s dunjama. Jela je pripremila Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Dunje prepolovite, izdubite im unutrašnjost, ogulite ih i stavite u posudu s vodom i limunovim sokom da ne potamne. Luk kratko popržite pa ga stavite u posudu s mesom i svim ostalim navedenim sastojcima. Napunite dunje pripremljenom smjesom. Stavite ih u posudu za pečenje, pokapajte maslinovim uljem i ulijte malo vode. Poklopite posudu i pecite dunje na 180 stupnjeva oko pola sata, a na kraju otklopite i zapecite ih. Poslužite na lisnatoj salati uz mješavinu čvrstog jogurta i vrhnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:58