PRAVA TJESTENINA ZA ODRASLE

KUHAMO S VINOM: Izdašni fusilli s umakom od crnog vina!

Pausa pranzo
Getty Images/iStockphoto

Tražili smo neki izdašniji recept koji nam neće oduzeti previše vremena i pronašli ga!

Budite ekonomični. Ovaj umak može vam stajati za sutra ili ga možete zamrznuti i ponovno pripremiti kad budete u strci s vremenom. Odlično će prijati uz čašu nekog dobrog syraha ili cabernet sauvignona.

Sastojci:

žlica i pol maslaca
5 režnjeva češnjaka, sjeckanog
konzerva i pol pelata (600 g)
1 žličica šećera
300 ml crnog vina
400 g fussila ili neke druge slične tjestenine
2 jušne žlice maslinova ulja
oko 200 g telećeg ili junećeg bifteka, tanko narezanog
100 g parmezana, fino ribanog
1 žličica maslinove dušice
2 žličice sitno sjeckanog peršinova lista

 

Pausa pranzo
Getty Images/iStockphoto

U širokoj tavi zagrijte maslac i na njemu kratko popržite češnjak. Umiješajte pelate i šećer pa blago promiješajte. Dodajte pola vina i, miješajući, kuhajte na laganoj vatri. Nakon desetak minuta dodajte ostatak vina i majčinu dušicu te kuhajte još petnaestak minuta. Tjesteninu skuhajte prema uputama proizvođača. U tavi zagrijte ulje i popržite minutu dvije tanko rezane filee. Ocijeđenu tjesteninu prelijte umakom od vina i pelata, dodajte filee, pospite parmezanom i peršinom.

Iz drugih medija

Izdvajamo