IDEJA ZA BRZI RUČAK

KUHAMO S VINOM: Linguini sa skušom, bijelim vinom i pinjolima!

Jednostavno i drugačije!

Mi smo linguine napravili sa skušom ili kako je negdje zovu škombra ili vrnut. Ako ne nađete skušu jednako dobro će biti i sa srdelama ili inćunima koji jednostavno pašu uz sve. Pinjoli znaju biti jako skupi pa ih možete zamjeniti i tostiranim bademima. A vino neka svakako bude bijelo!

Sastojci:

2 skuše
500 g linguina
1 žlica sjeckanih crnih maslina
1 žlica pinjola
peršinov list
kopar
pola limuna
2 češnja češnjaka
maslinovo ulje
malo bijelog vina
sol i papar

 

Priprema:

Skušu očistite i prepržite na maslinovom ulju posoljenu i posutu brašnom. Kad je gotova, ogulite kožu i natrgajte filete na manje komade. Linguine skuhajte u slanoj vodi. Na maslinovom ulju prepržite protisnuti češnjak, dodajte masline, nasjeckani pešinov list, kopar, sok pola limuna, bijelo vino, sol i papar. Dodajte skušu i lagano ju pomiješajte s umakom, izvan vatre. Kad je tjestenina kuhana, dodajte ju ribi i umaku te pospite pinjolima koje ste lagano tostirali na suhoj tavi.

Iz drugih medija

Izdvajamo