BIJELO VINO ZA DELIKATNU RIBU

KUHAMO S VINOM: Riblji fileti u umaku od bijelog vina i kapara!

Tko kaže da mora biti petak da bismo se bacili na pripremu ukusne ribe?
Tko kaže da mora biti petak da bismo se bacili na pripremu ukusne ribe?

Ovaj put radimo ribicu u ukusnom umaku od bijelog vina i kapara koje će savršeno ići uz krumpir sa češnjakom i peršinom i, naravno, čašom suhog bijelog vina poput pošipa i chardonnaya.

Trebat će vam:

500 g ribljih fileta
par žlica maslinovog ulja
sok polovice limuna
100 g oštrog brašna
1 glavica luka
3-4 češnja češnjaka
15 g kapara
100 ml bijelog vina
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica nasjeckanog ružmarina
svježe mljeveni papar i sol

Priprema:

Filete ribe natrljajte sokom od limuna i maslinovim uljem, pa ostavite minimalno sat vremena u hladnjaku. U većoj tavi zagrijte ulje. Ribu uvaljajte u brašno, ali samo jednu stranu, onu na kojoj je kožica. Popržite par minuta s obje strane. Izvadite ih i ostavite na toplom. Luk narežite na polumjesece, pa ga popržite na maslinovom ulju dok ne omekša. Zatim mu dodajte češnjak i kapare. Čim zamiriše češnjak, filete ribe stavite na njega, dodajte začine, pa sve podlijte bijelim vinom. Ostavite neka se kuha maksimalno 5 minuta, a ako je potrebno podlijte s malo vode. Uz ribu poslužite krumpir koji začinite s maslinovim uljem, peršinom i češnjakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 12:04