BIJELO VINO ZA DELIKATNU RIBU

KUHAMO S VINOM: Riblji fileti u umaku od bijelog vina i kapara!

Tko kaže da mora biti petak da bismo se bacili na pripremu ukusne ribe?

Ovaj put radimo ribicu u ukusnom umaku od bijelog vina i kapara koje će savršeno ići uz krumpir sa češnjakom i peršinom i, naravno, čašom suhog bijelog vina poput pošipa i chardonnaya.

Trebat će vam:

500 g ribljih fileta
par žlica maslinovog ulja
sok polovice limuna
100 g oštrog brašna
1 glavica luka
3-4 češnja češnjaka
15 g kapara
100 ml bijelog vina
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica nasjeckanog ružmarina
svježe mljeveni papar i sol

 

Priprema:

Filete ribe natrljajte sokom od limuna i maslinovim uljem, pa ostavite minimalno sat vremena u hladnjaku. U većoj tavi zagrijte ulje. Ribu uvaljajte u brašno, ali samo jednu stranu, onu na kojoj je kožica. Popržite par minuta s obje strane. Izvadite ih i ostavite na toplom. Luk narežite na polumjesece, pa ga popržite na maslinovom ulju dok ne omekša. Zatim mu dodajte češnjak i kapare. Čim zamiriše češnjak, filete ribe stavite na njega, dodajte začine, pa sve podlijte bijelim vinom. Ostavite neka se kuha maksimalno 5 minuta, a ako je potrebno podlijte s malo vode. Uz ribu poslužite krumpir koji začinite s maslinovim uljem, peršinom i češnjakom.

Iz drugih medija

Izdvajamo