1

Kukuruzni luk

 Berislava Picek / Hanza Media

Sastojci:

2 srednje velike glavice luka
kukuruzno brašno
ulje za prženje

Zagreb, 220916.
Domace grickalice pripremila je Mateja Domitrovic, urednica u Dobroj hrani. 
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Luk narezati na kolutove, uvaljati u brašno i pržiti u dubokom ulju. Izvaditi ga pomoću šupljikave žlice kako bi se ocijedilo ulje te ga dodatno ocijediti na papirnatom ubrusu. Ovaj luk se jede kao grickalica, ali može se dodati i u kremaste juhe, na rižoto pri serviranju, u sendviče...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Učitavanje komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
13. svibanj 2025 15:21