TRADICIONALNI RECEPT

Labinjonski krafi

Labin restoran Velo kafe
KRAFI pripremila JASNA PUSEC
Foto Mario Kucera
Mario Kučera / Hanza Media

Božić, Uskrs, vjenčanje, kao ni ostala slavlja ne mogu proći bez krafa!

Za tijesto:

300 g glatkog brašna
1 jaje
voda

Za nadjev:

300 g mladog sira
200 g suhog naribanog sira
1-2 žlice grožđica namočenih u rakiji ili rumu
limunova korica
jedno žumance
šećera prema ukusu 
krušne mrvice po potrebi i vanilija

 

Labin restoran Velo kafe
KRAFI pripremila JASNA PUSEC
Foto Mario Kucera
Mario Kučera / Hanza Media

Umijesiti glatko tijesto, ostaviti ga da malo odstoji pa ga razvaljati jako tanko. Pomiješati sastojke za nadjev da se dobije jednolična smjesa. Nadjevu dodati malo krušnih mrvica ako je rijedak. Tijesto izrezati na široke trake, rasporediti nadjev i preklopiti drugim komadom tijesta. Pomoću kalupa ili čaše izrezati krafe na željeni oblik. Možete ih spojiti vilicom. Skuhati krafe, preliti ih masnoćom od pečenja i poslužiti s mesom i povrćem ili uz žgvacet, a možete ih samob preliti rastopljenim maslacem i posuti naribanim sirom. Kao slastica mogu se pržiti u ulju ili se skuhati i preliti umakom od karamela s vrhnjem koji se flambira rakijom. U karamel možete dodati i malo višnjevca.

Iz drugih medija

Izdvajamo