JEDIMO VIŠE RIBE

Lešani inćuni su prava delicija, u hladnjaku vam mogu "izdržati" dva dana bez problema

 Marko Miscevic/Cropix
Samo lešani i očišćeni od kostiju, a poliveni uljem kako bi se spriječio pristup zraka izdržat će i više dana.

1 kg inćuna

3-4 češnja češnjaka

½ limuna

sol

papar

maslinovo ulje

10-15 cherry rajčica

Svježim inćunima odstraniti glave i utrobu te ih staviti u posudu. Preliti vrućom posoljenom vodom i pustiti da kratko zavrije, ne dulje od dvije minute. Ocijediti i pustiti inćune da se ohlade. Ohlađenim inćunima odstraniti srednju kost, složiti ih na tanjur ili u pliću posudu, posoliti i popapriti i posuti sitno nasjeckanim češnjakom i peršinom. Preko svega ocijediti pola limuna i zaliti maslinovim uljem te poslužiti s cherry rajčicama narezanim na polovice, kaparima ili po želji.

Samo lešani i očišćeni od kostiju mogu se upotrijebiti u jelima čuvati dva dana u hladnjaku, a poliveni uljem kako bi se spriječio pristup zraka i više dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:11