SAMO 4 OSNOVNA SASTOJKA

Lidia Bastianich otkrila najjednostavniji način pripreme buče: ‘Nazvao me unuk i ovo je recept koji sam mu dala‘

 Marko Miscevic/Cropix
Imate buču, a ne znate kako je pripremiti? Ovaj recept mogao bi vam se svidjeti

"Kada me nedavno nazvao moj unuk Ethan, pitao me što da radi s butternut bučom koju ima u hladnjaku. Naravno, nonni je uvijek tu da pomogne pa sam mu rekla da je pripremi na ovaj način", započela je objavu na društvenim mrežama slavna tv kuharica Lidija Bastianich.

image
Marko Miscevic/Cropix

Recept koji je potom sa svojim pratiteljima podijelila više je nego jednostavan pa, ako ste i vi kupili veliku buču i ne znate što s njome, savjetujemo vam da nastavite čitati.

"Buču narežite na kockice, začinite maslinovim uljem, soli i paprom pa je ispecite u pećnici. Dok se peče, napravite redukciju balzamičnog octa. U manju posudu stavite balzamični ocat i med, pustite da zavrije i kuhajte dok ne dobijete umak nalik sirupu. Kada ste gotovi, na posebnoj tavi tostirajte komadiće badema. Kada je buča gotova, prelijte je umakom i pospite bademima", napisala je Lidia Bastianich i podijelila fotografiju na kojoj se nalazi sa svojim unukom te fotografiju jela koju joj je Ethan poslao kada je ručak bio gotov.

image
Unsplash

Bastianich je inače poznata po jednostavnim receptima, a mnogi je smatraju i zaslužnom za populariziranje talijanske kuhinje u Americi putem malih ekrana. Manje je poznato da joj je na putu prema uspjehu uvelike pomogla slavna Julia Child. Danas je Bastianich lice iza nekoliko kulinarskih emisija, između ostalog i "Lidia‘s Kitchen" te "Lidia‘s Italy". Napisala je i nekoliko kuharica i vlasnica je restorana Felidia, Becco i Del Posto te partnerica u još nekoliko projekata.

image
Boston Globe/Boston Globe Via Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:53