NA ŽLICU

Maneštra od ječma i boba

 Biljana Gaurina / HANZA MEDIA
Recept Vesne Miletić iz zagrebačkog restorana Tač

Sastojci:

150 g ječma
200 g očišćenog boba, bez vanjske opne
200 g krumpira
250 g suhe pancete
lovorov list
120 g luka
30 g češnjaka
2 žlice pirea od rajčice

Biljana Gaurina / HANZA MEDIA

Priprema:

Ječam prokuhati i ocijediti. U lonac staviti očišćeni bob, ječam, krupno rezani luk, pešt i na kockice narezan špek i lovorov list. Sve kuhati na laganoj vatri, posoliti, popapriti i pred kraj kuhanja dodati 2 žlice pirea od rajčice.

Svidio vam se recept? Pročitajte još :

Maneštra od mladog kukuruza (maneštra od bobići)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. ožujak 2024 08:00