DANAS KUHAM

MENI ZA MARTINJE: Glazirana teleća prsa s kremastom bučom

Zagreb, 021115.
Savska.
Kulinarski studio Majstor kuhar.
Jela za Martinje sa chefom Brankom Ognjenovicem.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza Media

Za martinjsko okupljanje nije potrebno imati vinograd, klet ni vinski podrum. Treba samo nabaviti demižonku i okupiti ekipu te osigurati hranu koja također 'voli popiti' nekoliko gutljaja vinčeka.

Meso posoliti pa peći u tavi na malo masnoće sa svih strana dok ne dobije smeđu boju. Zatim podliti vodom ili temeljcem, poklopiti, smanjiti vatru i pustiti da se pirja uz povremeno okretanje i podlijevanje. Kad je meso omekšalo, dodati maslac i bijelo vino pa ostaviti da se još malo krčka na laganoj vatri dok meso ne postane sasvim mekano. Bundevu (oko 500 g) oguliti i naribati. Na malo masnoće zažutiti luk pa dodati naribanu bundevu i dinstati dok povrće ne uvene, odnosno ne omekša. Prije kraja kuhanja dodati dvije žlice kiselog vrhnja, sol, papar i malo čilija. Po želji se može dodati i mrvicu mljevene crvene paprike, no zaista mrvicu jer paprika zna preuzeti okus.

Iz drugih medija

Izdvajamo