DANAS KUHAM

MENI ZA MARTINJE: Pohane jabuke s umakom od šumskog voća

Zagreb, 021115.
Savska.
Kulinarski studio Majstor kuhar.
Jela za Martinje sa chefom Brankom Ognjenovicem.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza Media

Za martinjsko okupljanje nije potrebno imati vinograd, klet ni vinski podrum. Treba samo nabaviti demižonku i okupiti ekipu te osigurati hranu koja također 'voli popiti' nekoliko gutljaja vinčeka.

Umutiti tijesto nešto gušće nego za palačinke s time da je bjelanjke najbolje istući pa snijeg dodati na kraju u tijesto, čime se postiže rahlost. Jabukama izdubiti unutrašnjost s košticama, oguliti ih i narezati na ploške. Umakati jabuke u pripremljeno tijesto i peći u ulju. Ocijediti ih na kuhinjskom ubrusu i poslužiti s umakom od šumskog voća; voće se ukuha s malo šećera, vanilin šećera, malo vode ili slatkog vina dok se umak ne zgusne.

Iz drugih medija

Izdvajamo