DANAS KUHAM

MENI ZA MARTINJE: Torta od palente s krvavicama

Zagreb, 021115.
Savska.
Kulinarski studio Majstor kuhar.
Jela za Martinje sa chefom Brankom Ognjenovicem.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza Media

Za martinjsko okupljanje nije potrebno imati vinograd, klet ni vinski podrum. Treba samo nabaviti demižonku i okupiti ekipu te osigurati hranu koja također 'voli popiti' nekoliko gutljaja vinčeka.

Skuhati rjeđu palentu. Kalup premazati maslacem pa izliti pola palente. Krvavicu oguliti i narezati na kolutove. Poslagati ih na palentu tako da ne dodiruju rubove. Preko krvavica izliti ostatak palente i na vrh staviti malo maslaca u listićima da se tijekom pečenja taj gornji dio ne bi sasušio. Peći oko 30 minuta na 160 stupnjeva. Toplu, ne vruću tortu preokrenuti na tanjur i rezati na kriške te poslužiti s dinstanim kiselim kupusom.

Iz drugih medija

Izdvajamo