NOVI SLASTIČAR NA SCENI!

Meringue sa sladoledom od limete i gelom od citrusa od limuna

 Berislava Picek / Hanza Media
Recept Roberta Hromalića!

Gel od citrusa:

100 g soka od naranče
100 g soka od limete
100 g soka od limuna
100 g soka od crvenog grejpa
14 g agar agara
korice od limuna, naranče, limete i grejpa

Staviti sve cijeđene sokove u jednu posudu i zakuhati te dodati agar agar i preliti u posudu da se želira. Kad je smjesa kompaktna, izmiskati u termomiksu dok se ne dobije gelasta tekstura.

Meringue:

200 g bjelanjaka
200 g šećera
2 g bjelanjaka u prahu
100 g šećera u prahu

Šećer, bjelanjke i bjelanjke u prahu ugrijati u termomiksu do 70 stupnjeva pa smjesu preliti u posudu za mikser i staviti miješati dok se smjesa ne ohladi te oblikovati u disk pa ostaviti da se suši 3 do 4 sata na 65 stupnjeva.

Zagreb 150317.
Mladi slasticar Robert Hromaric nakon zavrsene slasticarske skole Ferrandi u Parizu vodi slastice u restoranu Time u Zagrebu. Napravio je nekoliko svojih autorskih slastice za nadolazece blagdane.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Sladoled od limete:

190 g soka od limete
220 g šećera
40 g invertnog šećera
500 g mlijeka
120 g vrhnja

Šećer, invertni šećer i sok od limete prokuhati te uliti vrhnje i mlijeko pa ostaviti u frižideru 24 sata. Sutradan smjesu zamrznuti i izmiksati u blenderu dok ne bude kremasto te staviti na gel od citrusa i poklopiti meringom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:00