Tako dobro

Moderna verzija klasika s piletinom sve je što vam treba nakon napornog dana

 Olga Mazyarkina/Getty Images/istockphoto
Ovako pripremljeni pileći batci i zabatci s krumpirima i graškom podsjetili su nas na ajngemahtec i natjerali da ih isprobamo

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

2 žlice maslinova ulje
1 poriluk
8 pilećih bataka i zabataka
2 žlice brašna
300 ml bijelog vina
400 ml pilećeg temeljca
500 g manjih krumpira
200 g smrznutog graška
sol i papar

Priprema:

U velikoj posudi zagrijte žlicu ulja i lagano pirjajte usitnjeni poriluk pet minuta. Dodajte ostatak ulja i pileće batake te pržite sa svih strana 6-8 minuta. Umiješajte brašno i kuhajte minutu prije dodavanja bijelog vina, zatim kuhajte pet minuta.

Dodajte pileći temeljac i oguljeni krumpir, i prema potrebi, na kockice narezani krumpir, poklopite, zakuhajte i lagano pirjajte 25 min.

Potkraj kuhanja dodajte smrznuti grašak, posolite i popaprite, i pustite da kuha dok grašak ne bude kuhan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 05:56