Trebat će vam:
500 g smeđih šampinjona ili nekih drugih gljiva (možete kombinirati) 8-10 kokošjih jaja 3 mlada luka 100 g mesnatije slanine češanj češnjaka sol, papar, timijan, peršinov list bučine sjemenke |
Priprema:
Jaja skuhajte utvrdo. Na maslinovu ulju propirjajte nasjeckani mladi luk pa dodajte timijan, slaninu i sitnije narezane gljive te pirjajte dok ne ispari sva tekućina koju će gljive pustiti. Dodajte pred kraj češnjak i peršinov list. Posolite i popaprite. Kuhana jaja ogulite, prepolovite pa izdubite žumanjke i pomiješajte ih s gljivama tako da se sve lijepo spoji. Doradite okus ako je potrebno. Napunite jaja pripremljenom smjesom i pospite sve bučinim sjemenkama. Od dijela žumanjaka možete napraviti kremu od senfa i majoneze te začina pa servirati na vrh punjenih jaja.