I svaka porcija je vaša

Napravite punjene krumpire sa slasnim nadjevom po uzoru na hit kućicu s Dolca

 Alleko/Getty Images
Vjerojatno ste čuli da se petkom na Dolcu zbog sličnog jela stvaraju ogromne gužve, no u vlastitoj kuhinji nećete morati predugo čekati - tek toliko dok se ispeku
Vjerojatno ste čuli da se petkom na Dolcu zbog sličnog jela stvaraju ogromne gužve, no u vlastitoj kuhinji nećete morati predugo čekati - tek toliko dok se ispeku

Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme pečenja: 50 minuta
Broj osoba: 4 osobe

PUNJENI KRUMPIR

Trebat će vam:

  • 4 veća krumpira
  • 2 glavice luka
  • 1 žlica maslaca ili maslinova ulja
  • 1 žličica smeđeg šećera (prema želji)
  • 100 g naribanog sira cheddar
  • 100 g naribanog sira emental ili gauda
  • malo svježeg timijana (prema želji)
  • sol i svježe mljeveni papar
  • kiselo vrhnje ili grčki jogurt za posluživanje (opcionalno)

Priprema:

Operite krumpire, probodite ih vilicom i pecite u pećnici na 200 °C oko 40-45 minuta, dok ne omekšaju i ne postanu hrskavi izvana. U međuvremenu narežite luk na ploške i pirjajte ga na maslacu ili ulju 15-20 minuta dok ne omekša i karamelizira se, uz dodatak soli, papra i prema želji malo šećera i timijana. Kad su krumpiri gotovi, zarežite ih po dužini i izdubite dio sredine. Pomiješajte izdubljeni dio s karameliziranim lukom i polovinom sira, pa tu smjesu vratite u krumpire. Pospite preostalim sirom i zapecite još 5-7 minuta dok se sir ne otopi. Poslužite toplo, prema želji uz žlicu kiselog vrhnja ili jogurta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
08. kolovoz 2025 14:16