
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme pečenja: 50 minuta
Broj osoba: 4 osobe
PUNJENI KRUMPIR
Trebat će vam:
- 4 veća krumpira
- 2 glavice luka
- 1 žlica maslaca ili maslinova ulja
- 1 žličica smeđeg šećera (prema želji)
- 100 g naribanog sira cheddar
- 100 g naribanog sira emental ili gauda
- malo svježeg timijana (prema želji)
- sol i svježe mljeveni papar
- kiselo vrhnje ili grčki jogurt za posluživanje (opcionalno)
Priprema:
Operite krumpire, probodite ih vilicom i pecite u pećnici na 200 °C oko 40-45 minuta, dok ne omekšaju i ne postanu hrskavi izvana. U međuvremenu narežite luk na ploške i pirjajte ga na maslacu ili ulju 15-20 minuta dok ne omekša i karamelizira se, uz dodatak soli, papra i prema želji malo šećera i timijana. Kad su krumpiri gotovi, zarežite ih po dužini i izdubite dio sredine. Pomiješajte izdubljeni dio s karameliziranim lukom i polovinom sira, pa tu smjesu vratite u krumpire. Pospite preostalim sirom i zapecite još 5-7 minuta dok se sir ne otopi. Poslužite toplo, prema želji uz žlicu kiselog vrhnja ili jogurta.
Komentari
0