Napravite slanu tortu od palačinki!

 Marko Miščević / Hanza Media

Za palačinke:

500 g brašna
500 ml mlijeka
500 ml mineralne vode
3 jaja
žličica soli
50 g rastopljenog maslaca

Za nadjev:

100 g pinjola
450 g graška
4 češnja češnjaka
maslinovo ulje
4 žlice hrena
kiselo vrhnje
100 g sirnog namaza
200 g mozzarelle
350 g pečene rog paprike
150 g kulena
150 g kuhane šunke

Marko Miščević / Hanza Media

Pomiješajte sve sastojke u glatku smjesu i na vrućoj tavi za palačinke ispecite minimalno 25 komada. Poželjno je da budu tanje. Namaz od graška: u posudu stavite grašak i češnjak te kuhajte 15 - 20 minuta. Procijedite, dodajte malo soli, maslinova ulja, šaku tostiranih pinjola i 2 - 3 žlice parmezana. Sve sastojke štapnim mikserom miksajte dok ne dobijete glatku kremu. Namaz od hrena: od kiselog vrhnja, sirnog namaza, hrena, naribane mozarelle i malo soli napravite glatku smijesu i stavite u hladnjak na sat vremena. Posluživanje: na dno pladnja stavite dvije palačinke bez nadjeva, zatim počnite s namazom od hrena, gore stavite kuhanu šunku, potom palačinku na koju posložite pečenu papriku, opet palačinku koju premažite namazom od graška, palačinku koju obložite kulenom... i tako redom. Posljednju posipajte preostalim tostiranim pinjolima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:45