DOBRA KOMBINACIJA

Napravite sočne pureće okruglice pa ih poslužite uz jednostavnu kuhanu heljdu

 Deposit Photos/
Uz okruglice i heljdu, napraviti možete i kakav jednostavan umak na bazi kiselog vrhnja ili jogurta

Trebat će vam:

500 g mljevene puretine

2 žlice krušnih mrvica

1 luk

2 režnja češnjaka

1 žlica sjeckanog vlasca ili timijana, po želji

malo čilija

heljda

1 lovorov list

1 žlica maslaca

sol i papar

Priprema:

Luk najprije pirjajte na malo ulja. Pustite da se zastakli pa dodajte češnjak, pirjajte još minutu i maknite s vatre. Pustite da se ohladi, a zatim luk i češnjak dodajte mljevenoj puretini. Dodajte i krušne mrvice, svježe začinsko bilje, malo čilija po želji, sol i papar. Dobro pomiješajte i oblikujte kuglice. Kuglice zatim dobro zapecite sa svih strana na tavi. Prebacite ih u posudu za pečenje i ubacite u pećnicu na 180°C. Pecite još 20-30 minuta. Heljdu skuhajte tako da joj dodate lovorov list, sol i papar. Kuhajte dok ne postane pahuljasta, a potom umiješajte kockicu maslaca i dodatno začinite po želji. Kuglice poslužite s heljdom i dodajte žlicu kiselog vrhnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:25