Trebati će vam:
250 g tamne čokolade 1 žličica instant kave ¼ šalice za čaj kipuće vode 8 jaja 85 g šećera 1 žličica ekstrakta vanilije prstohvat soli |
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 250°C. Čokoladu postepeno rastopite u mikrovalnoj zajedno s kipućom vodom i kavom. U velikoj posudi izmiksajte žumanjke dok ne posvijetle. Polako dodajite šećer dok žumanjci ne postanu potpuno gusti. Dodajte vaniliju i čokoladu i umiješajte ih žlicom. U drugoj posudi izmiksajte bjelanjke sa malo soli dok se ne stvori snijeg. Snijeg umiješajte u smjesu od čokolade vrlo prozračno i lagano. Četiri velike šalice smjese odvojite i stavite u hladnjak. Od ostatka napravite koru za vašu pitu. U kalup stavite ostatak smjese i poravnajte ju. Pecite oko 20 minuta na 180°C. Ostavite sa strane da se ohladi. Dodajte mousse iz hladnjaka i ravnomjerno ga rasporedite. Stavite u hladnjak, najbolje preko noći. Poslužite sa slatkim tučenim vrhnjem.