Je li pita ili mousse?

NE MOŽE JEDNOSTAVNIJE: Stvarno dobra čokoladna mousse pita!

Jedna smjesa će vam biti potrebna i za izradu kore za pitu i nadjeva od čokoladnog moussea! Ma može li jednostavnije?

Trebati će vam:

250 g tamne čokolade
1 žličica instant kave
¼ šalice za čaj kipuće vode
8 jaja
85 g šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
prstohvat soli

Beautiful chocolate tart sliced into pieces with small forks to serve
 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 250°C. Čokoladu postepeno rastopite u mikrovalnoj zajedno s kipućom vodom i kavom. U velikoj posudi izmiksajte žumanjke dok ne posvijetle. Polako dodajite šećer dok žumanjci ne postanu potpuno gusti. Dodajte vaniliju i čokoladu i umiješajte ih žlicom. U drugoj posudi izmiksajte bjelanjke sa malo soli dok se ne stvori snijeg. Snijeg umiješajte u smjesu od čokolade vrlo prozračno i lagano. Četiri velike šalice smjese odvojite i stavite u hladnjak. Od ostatka napravite koru za vašu pitu. U kalup stavite ostatak smjese i poravnajte ju. Pecite oko 20 minuta na 180°C. Ostavite sa strane da se ohladi. Dodajte mousse iz hladnjaka i ravnomjerno ga rasporedite. Stavite u hladnjak, najbolje preko noći. Poslužite sa slatkim tučenim vrhnjem.

Iz drugih medija

Najnovije