Njoki s gljivama

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 3 – 4

Sastojci

  • 1 kom luk
  • 500 g gljiva ili šampinjona
  • pola žličice soli
  • pola žličice vegete
  • 500 ml vrhnje za kuhanje
  • 2 dcl vode
  • malo papra
  • 500 g njoka

Priprema

1. korak

Na ulju popržiti luk i dodati gljive (mogu biti i šampinjoni).Dodati 2 dcl vode,pola žličice soli,malo papra,pola žličice vegete.Kuhati dok gljive malo ne omekšaju.U posebnom loncu skuhati njoke u slanoj vodi.U lonac s gljivama dodati 500 ml vrhnja za kuhanje te skuhane njoke.Promiješati i poslužiti sa svježim peršinom. Dobar tek!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:08