Njoki s pestom od rikule

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 1 vrećica njoka
  • 2 pune šake svježe rikule
  • 3 žlice pinjola
  • 3 žlice naribanog parmezana
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Operite i očistite rikolu i dobro je posušite. Pinjole tostirajte na vrućoj tavi. Nekoliko minuta tresite tavu kako ne bi zagorili.

2. korak

Nakon što dobiju laganu boju maknite ih s vatre i pustite da se ohlade. U blender ili veći mužar stavite osušenu rikulu, pinjole, parmezan, češnjak, maslinovo ulje te sol i papar u zrnu.

3. korak

Miksajte ili tucite, uz dodavanje maslinova ulja, dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim zagrijte vodu.

4. korak

Nakon što voda zakipi ubacite njoke. Kada se njoke dignu na površinu, izvadite ih i prelijte pestom. Poslužite što prije te dodajte još malo naribanog parmezana.

5. korak

Umjesto parmezana možete koristiti i mladi kozji sir koji nije toliko jak kao parmezan. Za još laganiju varijantu rikolu prije miksanja možete i blanširati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:17