NA RUČKU

ODABRAO ĐELO HADŽISELIMOVIĆ: Đelina juha od gljiva

 Goran Šebelić / Hanza Media
Provjereni recept!

Trebat će vam:

1 veći crveni luk
50 dag vrganja
50 dag rujnica
20 dag istarske pancete
½ l kokošjeg temeljca
malo peršina
sol i papar
žlica masti
vrhnje za kuhanje

Persurici, 141017.
Djelo Hadziselimovic kuha sa svojim susjedima.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / Hanza Media

Priprema:

Propirjajte sitno sjeckani luk na svinjskoj masti, dodajte pancetu rezanu na kockice pa kad je ocaklila, dodajte vrganje i rujnice. Pirjajte na srednje jakoj vatri povremeno miješajući dok ne puste višak tekućine pa dolijte kokošji temeljac. Nastavite kuhati na lagano, povremeno miješajući dok gljive nisu posve omekšale (ali ih ne raskuhajte, neka budu “na zub”), posolite i popaprite pa dodajte vrhnje za kuhanje da se juha malo zgusne i dobije na kremoznosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:28