BLAGDANSKI KLASIK

Omiljeni keksi s kremom! Čokoladnim išlerima službeno otvaramo blagdansku pripremu slastica

 Marko Miscevic/Cropix
Pripremite slatke išlere prema receptu koji su nam prošle godine otkrili u samoborskoj slastičarnici Sweet Family

Za tijesto će vam trebati:

140 g maslaca
200 g glatkog brašna
70 g šećera u prahu
1 žumanjak
3 žlice kakaa
2 žlice kiselog vrhnja

Za kremu:

3 jaja
150 g šećera
150 g maslaca
1 vrećica vanilin šećera
za čokoladnu glazuru
100 g čokolade
100 g slatkog vrhnja

Priprema:

Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto, zamotajte u foliju i ostavite u hladnjaku otprilike pola sata. Razvaljajte tijesto, kalupom izrežite keksiće, poslažite na papir za pečenje i pecite 10-ak minuta na 180 °C. Pjenasto izmiksajte cijela jaja sa šećerom i kremu kuhajte na pari dok se ne zgusne (treba postići temperaturu od 74 °C). Ohladite kremu, pjenasto izradite maslac i u njega umiksajte kremu dok ne dobijete sjajnu glatku svilenkastu strukturu. Polovicu keksića nadjenite kremom, drugu polovicu umočite u čokoladnu glazuru i poklopite. Stavite u hladnjak da se ohlade i stisnu, za kraj još malo prošarajte rastopljenom čokoladom. Za čokoladnu glazuru natrgajte čokoladu na komadiće i prelijte slatkim vrhnjem koje ste zagrijali do točke vrenja (ne smije zakuhati), pustite da se otopi par minuta i dobro promiješajte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 07:49