Trebat će vam:
500 g brašna
250 g vode
1 žlica suhog kvasca
1 žličica šećera
3 žlice maslinovog ulja
2 žličice soli
šunka i sir
umak po želji
Priprema:
U manjoj posudi pomiješajte toplu vodu, kvasac i šećer. Pustite da se zapjeni pa dodajte u posudu u kojoj ste pripremili brašno. Sve dobro pomiješajte, dodajte soli pa još kratko mijesite, a zatim dodajte maslinovo ulje i mijesite još pet minuta. Pustite da se tijesto diže oko sat vremena ili dok se ne udvostruči. Kada se diglo, razvaljajte ga na debljinu pola centimetra, obložite površinu sirom, šunkom i drugim dodacima po želji, a zatim zarolajte i pustite da se diže još 30 minuta. Nakon toga ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite oko 45 minuta ili dok ne poprimi boju. Poslužite uz umak po želji.