PROBAJ OVO

Ova jednostavna rolada od dizanog tijesta punjena sirom i šunkom dobar je uvod u uskrsni vikend

 Deposit Photos/
Mogla bi vam se svidjeti toliko da je odlučite ponoviti i za doručak na uskršnje jutro

Trebat će vam:

500 g brašna

250 g vode

1 žlica suhog kvasca

1 žličica šećera

3 žlice maslinovog ulja

2 žličice soli

šunka i sir

umak po želji

Priprema:

U manjoj posudi pomiješajte toplu vodu, kvasac i šećer. Pustite da se zapjeni pa dodajte u posudu u kojoj ste pripremili brašno. Sve dobro pomiješajte, dodajte soli pa još kratko mijesite, a zatim dodajte maslinovo ulje i mijesite još pet minuta. Pustite da se tijesto diže oko sat vremena ili dok se ne udvostruči. Kada se diglo, razvaljajte ga na debljinu pola centimetra, obložite površinu sirom, šunkom i drugim dodacima po želji, a zatim zarolajte i pustite da se diže još 30 minuta. Nakon toga ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite oko 45 minuta ili dok ne poprimi boju. Poslužite uz umak po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. srpanj 2024 06:17