Bolonjez nam je najdraži!

Palačinke punjene bolonjez umakom

 Getty Images/iStockphoto
Možete ih i zapeći!

Trebat će vam:

Za palačinke:

1 jaje
prstohvat soli
prstohvat šećera
130 g glatkog brašna
300 ml mlijeka

Za nadjev:

1 srednji luk
šaka bosiljka
3 žlice maslinovog ulja
250 g mljevenog mesa
2 dcl pelata
2 velike rajčice
sol i papar

Square crepes with savory chicken and mushroom filling with parmesan
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Ispecite palačinke. Za nadjev na maslinovom ulju izdinstajte luk. Dodajte mljeveno meso i pustite ga da se karamelizira. Dodajte sitno nasjeckanu rajčicu i pelate. Posolite i popaprite. Kuhajte dok se tekućina ne reducira za pola. Kada je gotovo dodajte šaku sjeckanog bosiljka. Nadjevom napunite palačinke. Možete ih i dodatno zapeći u pećnici sa sirom na 200 stupnjeva 15 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:55