Panna cotta s ljutim narančama

 Kristina Lenard
Slatku panna cottu odlično će izbalansirati malo gorčine ljutih naranči. Ako vam to, pak, nije pri ruci, nabavite marmeladu od grejpa ili je napravite sami. Bonus napomena: u tom slučaju u nju ubacite malo zvjezdastog anisa.

Sastojci:

500 ml slatkog vrhnja
90 ml mlijeka
2 žličice ekstrakta vanilije
90 g šećera u prahu
1 vrećica instant želatine
marmelada od ljutih naranči (ili grejpa)

U posudici zagrijte pola količine slatkog vrhnja, mlijeko i ekstrakt vanilije. Neka sasvim lagano vri deset minuta. Maknite s vatre i pustite da se ohladi do sobne temperature. Ostatak slatkog vrhnja tucite sa šećerom u prahu (ne trebate dobiti čvrst šlag, prestanite tući kad se vrhnje počne zgušnjavati).

U rashlađenu mješavinu vrhnja i mlijeka lagano stalno miješajući dodavajte instant želatinu. Pomiješajte dvije smjese, prelijte u čaše za posluživanje i ostavite nekoliko sati u hladnjaku. Poslužite s marmeladom od ljutih naranči ili grejpa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:52