Pečeni krumpir i tikvice

Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 6 većih krumpira
  • 3 tikvice srednje veličine
  • 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 2 žlice soli
  • žlica papra
  • ružmarin
  • timijan
  • bosiljak

Priprema

1. korak
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ogulite krumpir, pa narežite i njega i tikvice na veće komade. Stavite krumpir u posudu za pečenje i poprskajte maslinovim uljem. Dobro posolite i popaprite, a nemojte štedjeti ni na ružmarinu, timijanu i bosiljku.

2. korak
Ubacite u pećnicu i pustite da se peče 40 minuta. Provjerite vilicom je li krumpir dovoljno omekšao – treba biti pečen tako da vilica bez problema prolazi kroz sredinu. Rasporedite zatim tikvice po krumpiru i sve dobro protresite tako da se i tikvice namaste uljem.

3. korak
Možda ćete trebati dodati još malo začina. Vratite u pećnicu i pecite još deset minuta. Tada ugasite pećnicu, ali ostavite jelo unutra još pet minuta.

4. korak
Savjet: Jedite toplo. Dobar je prilog uz bilo koje jelo, ali može biti i samostalan obrok, primjerice
za bezmesnu večeru. Pred kraj, ako želite, krumpir i tikvice možete posuti naribanim parmezanom, pa čak i nekim polutvrdim sirom te malo zapeći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 07:21