Pečeno povrće

 Berislava Picek / Hanza Media

Trebat će vam:

žuta mrkva narančasta mrkva
buča
med
svježe naribani đumbir
maslac
maslinovo ulje
sol i svježe mljeveni papar
svježi timijan
malo ljute papričice

Zagreb, 011014.
Jela sa djumbirom osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. 
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Povrće narežite na komadiće. Zagrijte pećnicu na 190 °C. Na plehu u foliju stavite povrće, obilno posipajte listićima timijana, naribanim đumbirom, medom. Stavite maslac narezan na komadiće, obilno zalijte maslinovim uljem, posolite i popaprite. Dobro zatvorite kako bi se okusi proželi, a sokovi ne bi iscurili pri pečenju. Pecite ih otprilike 20 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:09