BRZI RECEPTI

Pileća prsa s agrumima

 Getty Images/iStockphoto
Gotovo za 20 minuta!

Trebat će vam:

400 g filea pilećih prsa
2 žlice meda
1 limun
naranča
2 žlice soka od limuna
2 žlice soka od naranče
sol, papar
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
nekoliko grančica peršinova lista

Grilled chicken breast with orange sauce on wooden background, top view
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Filee poprečno prerežite tako da dobijete tanje komade mesa. Posolite ih i popaprite. Prepržite ih na malo maslinova ulja. Izvadite ih i ostavite na toplom. Agrume prerežite napola. Iz jedne polovice iscijedite sok, drugu polovicu narežite na tanke šnite. Pomiješajte sokove agruma, med, sol i papar. Filee ispržite na malo maslinova ulja. Ostavite ih na toplom. Na masnoću gdje su se pržili dodajte kriške agruma, izvadite ih, ostavite na toplom, pa u tavicu ulijte sokove i stavite maslac. Promiješajte da dobijete umak i njime prelijte pileće odreske i kriške voća. Posipajte s malo sjeckanog peršina i ukrasite peršinovim grančicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:35