MESO NA DRUGAČIJI NAČIN!

Pita od mesa

Marko Miščević / Hanza Media

Za sve mesoljupce!

Trebat će vam:

maslinovo ulje 
glavica luka 
4 šnite špeka 
2 češnja češnjaka 
timijan, kadulja 
500 g mljevene svinjetine 
muškatni oraščić

Za tijesto:

450 g glatkog brašna 
100 g svinjske masti 
4 žlice mlijeka 
1 jaje 
2 žličice soli 
150 ml vode

 

Marko Miščević / Hanza Media
 

Stavite u posudu brašno i sol. U tavu stavite vodu, mast i mlijeko te malo zagrijte i prelijte preko brašna. Dodajte razmućeno jaje i zamijesite tijesto. Ostavite da malo odstoji. Pripremite nadjev od mesa: na zagrijano ulje dodajte sitno nasjeckan luk, špek narezan na trakice, češnjak te mljeveno meso koje pirjate oko pola sata. Pretkraj pirjanja dodajte listiće timijana i kadulje. Kalup za pečenje (idealan je onaj za torte) obložite papirom za pečenje, 2/3 tijesta razvaljajte i prekrijte kalup sve do rubova. Na tijesto staviti mesnu smjesu te prekriti ostatkom tijesta i premazati jajem. Peći na 200°C 30 minuta, a onda smanjiti na 180°C i peći još 30 minuta. Ohladiti prije posluživanja. Idealno je što ova delicija može minimalno tri dana stajati u hladnjaku.

Iz drugih medija

Izdvajamo