VRIJEME JE ZA PIZZU!

Pizza sa školjkama i kozicama

Pečemo pizzu!

Trebat će vam:

tijesto za pizzu
250 g kozica
250 g školjki
1/2 šalice umaka od rajčice
200 g mozzarelle
peršin

delicious pizza with seafood on wooden table

Priprema:

Očistite školjke od pijeska, a to mogu biti dagnje, brbavice ili neke druge školjke po vašoj želji. Stavite pećnicu da se grije na 250 stupnjeva. Kada se tijesto digne, premijesite ga i uzmite dio za pizzu. Tijesto razvaljajte, stavite ga u lim za pečenje, na njega stavite umak od rajčice mozzarellu, kozice i školjke, malo nasjeckanog češnjaka i stavite peći na 270 stupnjeva. Pecite 10 do 15 minuta, ovisno o tome kakav lim imate i kakva vam je pećnica. Pizzu poslužite uz maslinovo ulje i nasjeckani peršin. Pizzu možete peći u okruglom limu s rupicama, tijesto će biti hrskavo i mekano, a treba je peći najviše 10 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:15