OBOŽAVANJE POVRĆA

DOBRA IDEJA ZA VEČERU: Punjeni luk i rajčica za tople ljetne večeri!

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Njam!

Sastojci:

2 veća luka
2 rajčice
100 g mesnatog špeka
pola šalice riže
peršinov list
menta
timijan
sol
papar
maslinovo ulje
krušne mrvice
parmezan

Zagreb, 170714.
Jela od raznih vrsta povrca. Punjena paprika, punjeni listovi kelja, punjene tikvice, zapecen i punjen luk i rajcica, punjena i zapecena endivija.sva jela pripremila je Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Luku odrežite gornji dio, manje od polovice, tako da dobijete poklopac. Stavite ga peći u pećnicu na 180-200 stupnjeva oko 1 sat. Rajčici isto odrežite gornji dio pa je također stavite peći zajedno s lukom. Kada je povrće omekšalo, izdubite unutrašnjost i luka i rajčice. U jednoj tavici popecite malo luk na maslinovu ulju pa mu dodajte nasjeckani špek. Pečenim lukom i špekom napunite izdubljene glavice luka pa pospite odozgo parmezanom pomiješanim s krušnim mrvicama. Stavite i koju grančicu timijana pa poklopite odrezanim poklopcem od luka. Izdubljenu rajčicu pomiješajte s kuhanom rižom, začinite solju, paprom i peršinovim listom pa napunite izdubljene rajčice. Vratite punjeno povrće u pećnicu da se sve zapeče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:12