Ljetni zalogajčići!

POMIDORI U GLAVNOJ ULOZI: Pet recepata koji nisu rajčice na salatu!

 Danijel Soldo / Hanza Media
Rolice od povrća poslužite na umaku od krem sira, naribanog češnjaka, kiselog vrhnja te sjeckanog vlasca. Ukusnu juhu od rajčice s hrskavim kruhom. Punjene rajčice uz komad dobrog mesa. I eto par ideja za ručak!

Punjene rajčice

1 glavica luka
1 žlica ulja
1 režanj češnjaka
1 svježa crvena paprika
50 g kuhane riže
200 g krem sira
4 rajčice

Darda 210515 
Belje je dionicko drustvo za prehrambenu industriju i poljoprivrednu proizvodnju.Proizvodnjom hrane bavi se vec vise od tri stoljeca, a od pocetka 2005. godine u sastavu je Agrokor koncerna najveceg proizvodjaca hrane u ovom dijelu Europe.
Na fotografiji punjene rajcice.
Foto: Danijel Soldo / CROPIX
SPECIJAL DOBRA HRANA
Danijel Soldo / Hanza Media

Rajčicama odrežite vrh pa ih pažljivo izdubite. Lagano ih iznutra posolite i okrenite naopačke da se ocijedi tekućina. U međuvremenu napravite nadjev. Luk ogulite i sitno nasjeckajte pa ga popržite na ulju. Uklonite s vatre. Pećnicu igrijte na 180 stupnjeva. Dodajte sitno sjeckanu papriku i meso koje ste izvadili iz rajčica. Potom dodajte krem sir, rižu te začinite soli i paprom. Nadjevom napunite rajčice, poklopite ih poklopcem, složite na papirom obložen lim i pecite otprilike 20-ak minuta.

Svici od povrća

150 g tikvica
200 g mrkve
1 rajčica
krem sir
sol i papar
stručak vlasca
1 režanj češnjaka
1 kiselo vrhnje
60 ml maslinova ulja

Darda 210515 
Belje je dionicko drustvo za prehrambenu industriju i poljoprivrednu proizvodnju.Proizvodnjom hrane bavi se vec vise od tri stoljeca, a od pocetka 2005. godine u sastavu je Agrokor koncerna najveceg proizvodjaca hrane u ovom dijelu Europe.
Na fotografiji svitci od povrca s ABC sirom.
Foto: Danijel Soldo / CROPIX
SPECIJAL DOBRA HRANA
Danijel Soldo / Hanza Media

Tikvice, mrkvu i rajčice izrežite na tanke kriške po dužini. Posolite ih i popaprite. Slažite trakice tikvica, mrkve, rajčice i sir. Zarolajte. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Stavite rolice na lim obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici otprilike 7 minuta.

Povrće u košarici od lisnatog tijesta

100 g krem sira
150 g lisnatog tijesta
1 tikvica
100 g patliđana
sol i papar
150 g rajčica
100 g mladog luka
stručak vlasca
1 žlica sjeckanog peršina
50 ml malsinovog ulja
50 ml balzamičnog octa

Darda 210515 
Belje je dionicko drustvo za prehrambenu industriju i poljoprivrednu proizvodnju.Proizvodnjom hrane bavi se vec vise od tri stoljeca, a od pocetka 2005. godine u sastavu je Agrokor koncerna najveceg proizvodjaca hrane u ovom dijelu Europe.
Na fotografiji kosarica od lisnatog.
Foto: Danijel Soldo / CROPIX
SPECIJAL DOBRA HRANA
Danijel Soldo / Hanza Media

Povrće narežite na tanke kriške i prepržite u tavi. U posudu ulijte ulje, ocat, dodajte nasjeckani vlasac, sol, papar i mladi luk. Mješavinom prelijte povrće i ostavite stajati otprilike sat vremena. Razvaljajte tijesto i režite krugove toliko velike da možete obložiti kalupe za muffine. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ispecite tijesto. Dok je još vruće, napunite ga povrćem i posipajte komadićima krem sira.

Mini quiche

Za tijesto:

250 g oštrog brašna
100 g maslaca
pola žličice soli
2 žumanjka
4 žlice hladne vode

Za nadjev:

2 jaja
200 g krem sira
1 mrkva
1 tikvica
1 rajčica
sol i papar

Darda 210515 
Belje je dionicko drustvo za prehrambenu industriju i poljoprivrednu proizvodnju.Proizvodnjom hrane bavi se vec vise od tri stoljeca, a od pocetka 2005. godine u sastavu je Agrokor koncerna najveceg proizvodjaca hrane u ovom dijelu Europe.
Na fotografiji zapecene rajcice u kruhu.
Foto: Danijel Soldo / CROPIX
SPECIJAL DOBRA HRANA
Danijel Soldo / Hanza Media

Od svih sastojaka umijesite tijesto i tanko ga razvaljajte. Okruglim kalupom izrežite 12 oblika i stavite ih u kalup za muffine. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Za nadjev umutite jaja, krem sir, ribanu mrkvu i tikvicu te rajčicu koju ste nasjeckali. Začinite i stavite na tijesto. Pecite pola sata.

Juha od rajčice

40 ml malsinovog ulja
50 g luka
350 g svježe rajčice
400 ml pasirane rajčice
sol, papar
1 žlica sjeckanog svježeg bosiljka
1 žlica sjeckanih listića svježeg peršina
pola žličice origana

Darda 210515 
Belje je dionicko drustvo za prehrambenu industriju i poljoprivrednu proizvodnju.Proizvodnjom hrane bavi se vec vise od tri stoljeca, a od pocetka 2005. godine u sastavu je Agrokor koncerna najveceg proizvodjaca hrane u ovom dijelu Europe.
Na fotografiji juha od rajcice s ABC sirom.
Foto: Danijel Soldo / CROPIX
SPECIJAL DOBRA HRANA
Danijel Soldo / Hanza Media

Rajčicama ogulite kožu i nasjeckajte ih. Nasjeckajte luk. Na maslinovom ulju prepržite luk, dodajte rajčice, pirjajte dok ne omekšaju, zalijte pasiranim rajčicama, prodinstajte, potom začinite. Juhu usitnite štapnim mikserom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:09