Ravioli s ovčjim sirom

Težina pripreme: teško

Vrijeme pripreme: 90 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 300 g oštrog brašna
  • 3 jaja
  • 3 žumanjka
  • sol
  • papar
  • voda
  • ovčji sir
  • sušene rajčice
  • bosiljak
  • maslinovo ulje
  • crne masline
  • začinske trave

Priprema

1. korak

Na radnoj površini prosuti oštro brašno, u sredini napravite rupu u koju ćete dodati jaja i žumanjke, sol, mlaku vodu. Zamijesite pa pustite da odstoji 30 minuta u hladnjaku.

2. korak

U zdjelici pomiješajte nasjeckane crne masline, začinske trave, ovčji sir i žlicu maslinova ulja, papar i sol. Razva­ljajte tijesto u dva reda, kao dvije staze, na jednu stavljajte žličicu ovčjeg sira i radite razmak oko 2 centimetra. Nakon što stavite sir na tijesto, pre­klopite drugim dijelom tijesta pa izrežite na kockice. Vilicom i jajem zatvorite tijesto.

3. korak

Pristavite lonac s vodom te nakon što prokuha ubacite raviole u lonac i jako kratko ih kuhajte jer je ipak riječ o svježoj tjestenini. Kuhajte dok ne isplivaju na površinu. Popržite rajčice i bosiljak, dodajte raviole i prelijte maslinovim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:45