RECEPT CHEFA NIKOLE MARKOVIĆA

RECEPT BURGER&CHAMPAGNE BARA: Tri slasna burgera od kvinoje!

 Dragi Vođa
Na zagrebačkom Europskom trgu, u 50 burger&champagne bar uglavnom se išlo na dobar burger, a moglo se, uz probrane etikete vina na čaše, popiti i šampanjac.

Dragi Vođa

Sastojci i priprema:

200 g kvinoje se potopi 30 min u hladnu vodu, kako bi se omekšala opna, nakon čega se ponovno ispere u hladnoj vodi. Prebaci se u lonac gdje se kuha s 400 g vode dok sva voda ne ispari. Kada se ohladi, dodaje se 1 jaje, 30 g grilanog sitno nasjeckanog luka, 30 g grilane sitno nasjeckane paprike. 170 g kvinoje formira se u burger u okruglom kalupu promjera 10 cm, nakon čega se peče 18 - 20 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.

Dragi Vođa

Slaganje:

Burger 1: zelena salata lolo rosso, domaći kiseli krastavci, kečap i domaća majoneza u omjeru 1:1, posluženo u mekanom pecivu. Burger 2: miks ulja od sezama i tahinija: 3 žličice tahini paste, 1 žličica sezamova ulja, 150 ml tople vode, rajčica, crveni luk, zelena salata, svježe prokulice, posluženo u pita kruhu.
Burger 3: kimchi (ukiseljeni kupus s čilijem), miks sezamova ulja i majoneze, hoisin glaze (burger se glazira tijekom pečenja), mlada mije- šana salata, posluženo u mekanom pecivu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 02:21