GRIJEMO DUŠU

RECEPT DANA: Bakine krpice sa zeljem za najbolji povratak u djetinjstvo!

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Omiljeni klasik mnogih!
Omiljeni klasik mnogih!

Za najbolje rezultate koristite svinjsku mast kako bi vam krpice sa zeljem ispale baš onako kako su ih radili naši stari.

Trebat će vam:

1 manja glavica kupusa ili pola veće
250 g krpica
2 luka
sol
papar
ulje
kobasice za pečenje

Krpice sa zeljem
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Priprema:

Zelju odrežite donji, tvrdi dio pa ga izrežite na tanje trakice, ali ne pretanke. Na masnoći zažutite luk i dinstajte ga uz podlijevanje vodom dok ne postane proziran. Dodajte potom narezano zelje i dinstajte dok zelje ne omekša, dvadesetak minuta. Podlijte vodom ako je potrebno i pazite da se zelje ne prekuha. Za to vrijeme zakuhajte vodu, dodajte joj soli i skuhajte krpice al dente. Kad je zelje gotovo, zacinite ga solju i paprom pa mu dodajte skuhane krpice. Dobro promiješajte da se sve dobro spoji. Poslužite s pecenim kobasicama ili faširancima, a ako ne jedete meso ispecite seitan ili sojine popečke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 05:45