RUČAK ZA PRSTE POLIZATI

Recept dana: Bataci u parmezanu

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Batake i povrće možete peći i bez masnoće, dodajte u posudu samo malo povrtnog temeljca i bijelog vina da se sve ne zalijepi, a bit će sočno

Ovo je prilično jednostavno jelo koje će zasigurno osvojiti vaše simpatije. Brzo se priprema, a dosta je zgodno za nego veće druženje. Što se tiče priloga mi smo ubacili povrće i pekli sve zajedno. Stiže recept:

Sastojci:

10-ak pilećih bataka (količinu prilagodite broju ukućana ili gostiju)
2 jaja
2 vrećice ribanog parmezana
2 tikvice
2-3 mrkve
2 luka
sjeckani ružmarin
timijan
stabljike peršina
maslinovo ulje
sol

Zagreb, 210415.
Vecera za Ivu je gastro dogadjanje spremljenih jela namjenjenih osobama koje imaju dijabetes i time imaju suzen izbor namirnica za jelo.
Hranu je osmislila i pripremila urednica u dobroj hrani Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Batake malo posolite, uvaljajte u umućene žumanjke pa u parmezan i to tako da se oblože sa svih strana. Poslažite ih u pladanj za pečenje na papir za pečenje. Narezano povrće pomiješajte u zdjeli, posolite ga, dodajte narezane stapke peršina, timijan i sjeckani ružmarin. Zauljite, dobro promiješajte rukama pa rasporedite oko bataka. Pecite na 170 stupnjeva oko pola sata dok bataci ne porumene i ne dobiju lijepu koricu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:31