Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 5 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- glavica brokule
- 500 g zelenih okruglih mahuna
- tri tikvice
- 100 g pistacija
- dva jaja
- jedan manji poriluk
- maslinovo ulje
- sol, papar
Priprema
1. korak
Stavite kuhati jaja – nakon što zakipe, kuhajte ih točno šest minuta. Očistite mahune i stavite ih kuhati u slanu vodu. Nakon pet minuta dodajte i cvjetove brokule i deblje ploške tikvice.
2. korak
Kuhajte još pet minuta pa procijedite. U posudi za salatu pomiješajte povrće i obilno začinite maslinovim uljem.
3. korak
Dodajte tanko rezani svježi poriluk i sjeckane pistacije koje ste prethodno zapekli na suhoj tavi. Na istoj tavi zapecite i kockice starog tamnog kruha pokapane maslinovim uljem.
4. korak
Dodajte kockice kruha u salatu zajedno s narezanim jajima. Jaja trebaju biti dovoljno kompaktna za rezanje, ali u sredini još uvijek meka.