RECEPT DANA: Zelena salata sa šestominutnim jajima

Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 5 min
Broj osoba: 2

Sastojci

  • glavica brokule
  • 500 g zelenih okruglih mahuna
  • tri tikvice
  • 100 g pistacija
  • dva jaja
  • jedan manji poriluk
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Priprema

1. korak
Stavite kuhati jaja – nakon što zakipe, kuhajte ih točno šest minuta. Očistite mahune i stavite ih kuhati u slanu vodu. Nakon pet minuta dodajte i cvjetove brokule i deblje ploške tikvice.

2. korak
Kuhajte još pet minuta pa procijedite. U posudi za salatu pomiješajte povrće i obilno začinite maslinovim uljem.

3. korak
Dodajte tanko rezani svježi poriluk i sjeckane pistacije koje ste prethodno zapekli na suhoj tavi. Na istoj tavi zapecite i kockice starog tamnog kruha pokapane maslinovim uljem.

4. korak
Dodajte kockice kruha u salatu zajedno s narezanim jajima. Jaja trebaju biti dovoljno kompaktna za rezanje, ali u sredini još uvijek meka.

Svidio vam se recept? Pročitajte još:

Jaja s krumpirom i karameliziranim lukom

Salata od matovilca s komadima tuna steaka i kuhanim jajima

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:20