VARIVA ZA KLINCE

Recept Nastasje Chiare Petrić za bijelo varivo od slanutka i batata koje morate voljeti

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
Ovo je spoj predivnih boja, tekstura i okusa gdje će slanutak, batat i špinat nakon njega visoko kotirati za sva buduća jela.
  • 300 g kuhanog slanutka
  • 1 srednji batat
  • 1 veća glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 srednja mrkva
  • 1 manji korijen od peršina ili celer
  • 4 - 5 većih listova blitve ili šaka špinata
  • 1 kokosovo mlijeko
  • 1 lovorov list
  • sol i papar

Na maslinovu ulju ili svinjskoj masti popržite luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu mrkvu i korijen peršina te na vrlo laganoj vatri pržite 10-ak minuta. Zatim protisnite češnjak te prelijte vodom, dodajte lovorov list i začinite. Kuhajte dok povrće ne omekša, a zatim 5 minuta prije kraja dodajte batat narezan na željene oblike, slanutak i kokosovo mlijeko. Batatu treba kratko tako da ga pripazite da se ne raspadne. Pred sam kraj kuhanja dodajte blitvu ili špinat narezan na trakice te začinite paprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 22:09