RADIMO ZIMNICU

MODERNA ZIMNICA: Relish od paprika i krastavaca

Zagreb, 310815. Kuhana zimnica u teglama. Berislava Picek/CROPIX
 Berislava Picek / Hanza Media

Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 3 kg svježih krastavaca
  • 2,5 kg crvenih paprika
  • 2 čili papričice
  • 1 kg7 luka
  • 70 g soli
  • 800 ml jabučnog octa
  • 700 g šećera
  • 4 žlice gorušice

Berislava Picek / Hanza Media
Zagreb, 310815. Kuhana zimnica u teglama. Berislava Picek/CROPIX

Priprema

1. korak
Krastavce ogulite, uzdužno ih prepolovite, žlicom izdubite dio s košticama. Potom ih izvažite (treba biti 2 kg).

2. korak
Paprike očistite od peteljki, prepolovite ih uzdužno pa maknite koštice i bijele dijelove. Izvažite ih (treba biti 2 kg).

3. korak
Paprike i krastavce izrežite na kockice. Od peteljki, bijelih dijelova i koštica očistite ljute papričice pa ih izrežite na kockice.

4. korak
Pomiješajte sve sastojke i kuhajte na laganoj vatri oprilike sat vremena uz povremeno miješanje. Smjesa mora postati gusta, odnosno mora ispariti sva voda.

5. korak
Punite je u vruće, u pećnici sterilizirane staklenke i zatvorite limenim poklopcem. Okrenite ih naopačke, pa nakon pet minuta vratite u prvotni položaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:10