Trebat će vam:
2 orade ili brancin ili neka druga riba 1 tikvica 1 mrkva 1 luk nekoliko češnjeva češnjaka 4-5 cherry rajčica 2 krumpira 6-8 crnih maslina 1 manji komorač 1 limun 3-4 grančice timijana 1 grančica ružmarina maslinovo ulje 1 dl bijelog vina sol papar |
Priprema:
Očistite ribu ili zamolite da to za vas učine u ribarnici. Posolite je i poparite. Krumpir ogulite i izrežite na ploške. Mrkvu, tikvicu i luk izrežite na kolutove, a komorač na komade. Luk izrežite na četiri komada. Sve izrezano povrće stavite u zdjelu zajedno s maslinama i cherry rajčicama, posolite i nauljite maslinovim uljem. U nauljenu posudu za pečenje stavite ribu pa oko nje poslažite povrće, dodajte i neoguljene češnjeve češnjaka, narezani limun te timijan i ružmarin i prelijte sve bijelim vinom. Pokrijte aluminjskom folijom kako bi ostalo sokova koje će pustiti povrće. Riba će se na taj način ustvari kuhati, a desetak minuta prije kraja pečenja uklonite foliju i zapecite ribu da dobije lijepu zlatnu boju. Pecite u pećnici na 180 ºC oko 30 do 40 minuta ovisno o veličini ribe.