Rižina tjestenina s inćunima i začinima

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 5 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • paketić rižine tjestenine
  • 0,5 dl maslinova ulja
  • šaka svježih začina (ja sam koristila kadulju, ružmarin i timijan)
  • glavica češnjaka
  • desetak fileta inćuna

Priprema

1. korak

Prelijte tjesteninu vrelom vodom i ostavite da odstoji pet minuta. Za to vrijeme u tavi zagrijte ulje, dodajte mu zgnječene češnjeve češnjaka pa pustite da na laganoj vatri pusti aromu dvije, tri minute.

2. korak

Za to vrijeme usitnite začine. Dodajte inćune na ulje i maknite ga s vatre. Promiješajte da se inćuni rastope pa dodajte i začine.

3. korak

Ocijedite rezance, ali sačuvajte malo vode. Rezance dodajte na ulje i dobro promiješajte. Po potrebi dodajte malo vode, da ne bude presuho. Začinite s još maslinova ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:00