Rižot od školjki i šparoga

Presentation of the risotto warm to Fasolaro co parsley and garlic

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • školjke
  • šparoge
  • ljutika
  • maslinovo ulje
  • bijelo vino

Priprema

1. korak

Ovaj se rižot može pripremiti od raznih školjki, od onih najcjenjenijih, poput jakovskih kapica, do najraširenijih i jeftinijih kakav je kod nas slučaj s dagnjama koje se i na našem dijelu Jadrana uzgajaju od Zapadne Istre do Južne Dalmacije.

2. korak

Za ovakav rižot nije nužno koristiti ni puno skupih šparoga. No treba ih dobro iskoristiti. Drvenasti dio se, dakle, ne baca, nego se od njega skuha temeljac. Pri tome je preporučljivo rižu prvo prepržiti na maslinovom ulju. Malo nasjeckane mlade ljutike pojačat će okus.

3. korak

Rižu se uz miješanje podlijeva temeljcem od šparoga i malo bijelog vina. Školjke se pak mogu kratko odvojeno prepržiti. Kad je riža već gotovo skuhana, dodaju se vrhovi šparoga i u njih umiješaju školjke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:33