Rižoto od liganja

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg liganja
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 crvena luka
  • 2 žlice svježe sjeckanog peršina
  • 2 dcl ribljeg temeljca (najbolje je od glava škampa)
  • 400 g riže
  • 2 dcl bijelog suhog vina

Priprema

1. korak

Lignje dobro operite pod mlazom hladne vode pa izvadite kost. Najbolje ih je raditi na šporko neočišćene, no ako želite rižot “na bijelo” također ih očistite od utrobe i crnila.

2. korak

Riblji temeljac skuhajte od glava škampa. U woku ili dubokoj tavi na malo ulja pirjajte nasjeckani češnjak, sitno rezan crveni luk pa čim malo uvenu, dodajte vino. Pirjajte par minuta, smanjite vatru i dodajte narezane lignje i kuhajte dok malo ne omekšaju.

3. korak

Pojačajte vatru dok ne zavri pa dodajte rižu, dobro sve pomiješajte i dolijte temeljac. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok riža ne bude al dente.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 14:22