Rižoto s bučom i gljivama

 Marko Miščević / Hanza Media

Trebat će vam:

0,05 kg svinjskog filea narezanog na kockice
0,05 sitno nasjeckanog luka
0,03 kg buče narezane na kockice
0,08 kg riže
0,01 l bijelog suhog vina
0,03 kg gljiva
temeljac
parmezan
sol i bijeli papar

Marko Miščević / Hanza Media

Priprema:

Luk sitno nasjeckamo, meso i buču narežemo na kockice. Gljive narežemo na manje komade. Na malo ulja prodinstamo meso. Izvadimo meso iz tave, u istu tavu dodamo luk i dinstamo, dodamo gljive i buču, nekoliko puta promiješamo pa dodamo rižu. Podlijemo vinom. Nakon što iz vina ispari alkohol podlijemo toplim temeljcem. Miješamo. Pred kraj vratimo meso, dodamo parmezan te začinimo (sol i bijeli papar).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:09